Publicații

Antologia Sociolink 2015-2016

Coordonatori: Mihaela Roșu, Ionuț Foldes, Corina Rusu, Andrei Herța

Anul publicației: 2016

Editura: Presa Universitară Clujeană

ISBN: 978-973-595-984-5

E-book integral: descarcă aici (.pdf | 1.77MB)

 

 

Volumul “Antologia Sociolink” însumează cercetări și studii realizate de studenți (la nivel de licență, masterat și doctorat) ai Facultății de Sociologie și Asistență Socială, care au fost realizate cu scopul absolvirii nivelului de studii sau pentru a fi prezentate în cadrul unor sesiuni de comunicări studențești. Textele au trecut prin filtrele evaluărilor realizate cu ocaziile amintite fiind apreciate ca realizări exemplare, în sensul originalității temelor abordate, a metodologiilor folosite, a bibliografiilor parcurse și utilizate și a rezultatelor obținute. În vederea publicării, textele au fost revizuite de către autori, pentru a integra observațiile critice primite, și au fost minuțios editate de către editorii volumului.

Apreciez ca volumul aduce o contribuție semnificativă în câmpul local al sociologiei și antropologiei sociale prin abordare unor tematici de actualitate, prin analiza unui bogat material empiric și printr-un decupaj teoretic valoros.

Conf univ dr Gabriel Troc

„Antologia Sociolink” este o colecție de lucrări științifice rezultate în urma activității de cercetare întreprinse pe parcursul anilor de studiu de către studenții de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. Inițiativa publicării acestui volum este de bun augur datorită faptului că, în acest mod, autorii își pot face cunoscută munca și interesele de cercetare în comunitatea științifică din România. În urma revizuirii textelor, acestea au căpătat o formă comună și un conținut îmbunătățit, astfel încât să respecte rigorile mediului academic. Diversitatea temelor, seriozitatea studiului bibliografic și bogăția datelor empirice pune în valoare acest volum și îi oferă toate meritele pentru a fi publicat.

CS II Dr. Mihaela Hărăguș