Contribuie

 

Contribuie și tu cu materiale pe Platforma Sociolink

Platforma Sociolink primește lucrări de cercetare, eseuri, recenzii critice și articole de blog pentru publicare. Ne dorim să creăm o comunitate de oameni interesați de a scrie și a citi despre științele sociale, să aducem subiecte noi în vizor, să reinterpretăm subiectele vechi și, nu în ultimul rând, să încurajăm studenții* să publice și să experimenteze cu scrisul, atât academic cât și non-academic.

Recomandăm ca textele trimise pentru publicare să fie însoțite de o fotografie care să completeze sensul celor scrise.

Așteptăm textele voastre pe adresa noastră: contact@sociolink.ro

Vrei să publici lucrarea ta de cercetare?
Ne referim aici la o lucrare cu o bază empirică, poate fi licența, dizertația, doctoratul sau un alt proiect de cercetare la care ai lucrat. Esențialul este să aibă o metodologie, puțină (sau mai multă) teorie și, cel mai important, analiza ta proprie, însoțită de o concluzie pe măsură.


Poate ai o idee pe care vrei să o explorezi teoretic? Secțiunea de eseu e pentru tine.
Aici publicăm texte curajoase, care propun și merg spre teritorii noi, bazându-se pe teorii cunoscute din domeniu. Fie că e un eseu de explorare a unui autor, de comparație între diferite paradigme, sau de reacție față de un text anume, aici e locul în care poți să te exprimi căutând ceea ce vrei să zici. (1000 – 2000 cuvinte)


Ai citit ceva despre care ai un cuvânt de spus? Publică o recenzie critică.
O recenzie critică nu este un text lung, însă e important – vrem să știm părerea ta despre ce se scrie în științele sociale, mai ales când aceasta e bine formulată, înțelege textul la care face referire și îl pune într-o lumină nouă. (700 – 2000 cuvinte)


Brusc, ai o idee, dar nu e prea bine documentată? Secțiunea de blog i se potrivește.
Păreri, idei, opinii, întrebări de moment, reacții la ultima știre – aici e categoria la care publicăm texte scrise bine, dar nu la cel mai înalt standard academic. E o zonă de explorare, însă nu trebuie teorie: spune exact fapt cu fapt, pune cap la cap, și vedem împreună dacă are sens. (500 – 1000 cuvinte)


Cuvintele nu ți se par potrivite? Propune un proiect multimedia.
Eseurile fotografice sau video pe o temă anume, cu precădere sociologică sau antropologică, pot aborda mai bine anumite subiecte decât forma textuală. Dacă ai o serie de câteva fotografii ce se încadrează într-o temă și o logică anume, o colecție de desene ce ilustrează concepte despre societate, un video scurt, documentar, sau orice altceva prin care vrei sa transmiți un comentariu social, le așteptăm cu mare curiozitate. Recomandăm un abstract de 200 – 600 cuvinte, din care să reiasă relevanța proiectului pentru realitatea socială.

*Desigur, acceptăm contribuții și de la non-studenți.