Ai scris o lucrare sociologică/antropologică și dorești să o publici?
Poți trimite:
- lucrări de cercetare (între 4000 – 8000 de cuvinte)
- eseuri (maxim 2000 de cuvinte)
- recenzii critice (maxim 1500 de cuvinte)
- articole de blog (maxim 1000 de cuvinte)
- texte creative, poezie sau proză scurtă (maxim 3000 de cuvinte, cu o scurtă explicație a teoriilor sau conceptelor sociologice care au inspirat textul)
Sociolink reprezintă o platformă virtuală al cărei obiectiv primar l-a constituit crearea unui nod de cunoaștere și socializare pentru tinerii cercetători din științele sociale și din domeniile științifice conexe. Sociolink își propune să promoveze rezultatele muncii acestor persoane și să participe, în acest fel, la îmbunătățirea și diseminarea cunoașterii științifice. Ne dorim să creăm o comunitate de oameni interesați să scrie și să discute despre cercetări și teorii, să aducem subiecte noi în vizor, să reinterpretăm subiectele vechi și, nu în ultimul rând, să încurajăm studentele și studenții să publice și să experimenteze cu scrisul, atât academic cât și non-academic.
Sociolink publică lucrări care utilizează metode sau teorii din câmpurile sociologiei și ale antropologiei, indiferent de subiectele acelor lucrări, de exemplu: texte despre sociologia urbană, justiția de mediu, antropologia familiei, pedagogie critică, despre artă și așa mai departe.
Manuscrisele trimise trec printr-un proces de peer-review, iar contribuitorii primesc feedback și recomandări din partea unor colegi cu interese de cercetare similare. Astfel, colaborarea cu Sociolink poate fi un exercițiu util pentru oricine vrea să publice pe viitor în reviste de specialitate indexate, cu referenți. Totodată, rezultatele cercetărilor întreprinse sau a opiniilor susținute sunt vizibile pe o platformă specializată, cunoscută și apreciată.
Te invităm să trimiți textul tău pe adresa: contact@sociolink.ro până în data de 7 mai 2021! Te rugăm să specifici în titlul e-mailului în ce secțiune se încadrează contribuția ta.
Specificații:
Textele trebuie să cuprindă o pagină separată cu titlul lucrării, un abstract de maxim 200 de cuvinte (în cazul articolelor științifice) și o scurtă notă biografică despre autor/autoare. Se recomandă ca textele să fie însoțite de o imagine relevantă (poză sau ilustrație) care să respecte drepturile de autor. Se vor lua în considerare numai textele care nu au fost publicate deja pe o altă platformă. Referințele trebuie să urmeze stilul APA. Textele trebuie trimise în format docs/docx.
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.