Ecouri din Social 2020

ECOURI DIN SOCIAL – SESIUNEA NAȚIONALĂ DE COMUNICĂRI ȘTIINȚIFICE PENTRU STUDENȚI ȘI MASTERANZI 

15-16 mai 2020, Cluj-Napoca

 

Grupul Sociolink și Asociația Cluster în colaborare cu Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universitatății Babeș-Bolyai organizează în perioada 15-16 mai 2020, la Cluj-Napoca, Sesiunea Națională de Comunicări Științifice pentru Studente, Studenți, Masterande și Masteranzi „Ecouri din Social”.  Sesiunea poate reprezenta un exercițiu util de a prezenta lucrările într-un mediu sigur, având ulterior șansa de a primi un feedback constructiv în urma căruia să putem reflecta la propria muncă de cercetare. Este o încurajare pentru implicarea în dezbateri privind temele actuale din științele sociale, o oportunitate de a ne îmbunătăți cunoștințele în cadrul atelierelor de discuții și a cunoaște persoane cu interese similare.

 “Ecouri din Social” s-a desfăşurat în fiecare an, începând cu 2001 și este unul din cele mai importante evenimente pentru studentele și studenții de la departamentele de sociologie și antropologie. Și în acest an invităm participante și participanţi din toate centrele universitare din ţară pentru a-și susține o comunicare pe baza propriilor proiecte de cercetare, dar și pentru a lua parte la atelierele de discuție organizate în perioada conferinței.

În cadrul sesiunii de comunicări ştiinţifice, studentele, studenţii, masterandele și masteranzii sunt aşteptaţi să propună lucrări din domeniului ştiinţelor sociale (sociologie, antropologie, demografie, ştiinţe politice, economice, etc.). Pentru a vă înscrie trebuie să completați formularul și să redactați un abstract de aproximativ 300 de cuvinte până în 15 aprilie.

Abstractul din formular trebuie să clarifice tema de cercetare și parte din metodele și teoriile folosite, incluzând și rezultatele efective sau prevăzute ale cercetării empirice. După primirea notificării de acceptare, participanții/participantele vor pregăti un rezumat al lucrării de aproximativ 3 pagini (font Times New Roman 12, spațiere 1.5, stil de citare recomandat APA) in care toate aceste aspecte trebuie detaliate, până la data de 1 mai.

 

Formularul de înscriere îl găsiți aici.

 

Participantelor și participanților le va fi desemnat un discussant, o persoană cu experiență în cercetare, care are rolul de a oferi feedback specific pe baza rezumatului trimis. Cu ocazia prezentărilor, persoanele prezente, studentele, studenţii, masterandele, masteranzii, doctorandele, doctoranzii și cadrele universitare sunt așteptați să intre în discuţii pe marginea temelor respective. Comunicările pot fi susținute în limba română sau în limba engleză.

Participarea la sesiunea de comunicări este gratuită, iar pe parcursul celor două zile ale evenimentului, organizatoarele și organizatorii vor pune la dispoziția studentelor și studenților, masterandelor și masteranzilor înscriși materialele sesiunii, două mese de prânz, pauze de cafea. Studentele și studenții externi vor beneficia de cazare gratuită în căminele universității. Costurile de transport vor fi suportate de către participante și participanți.

Pentru actualizări despre programul Ecourilor din Social din acest an urmăriți pagina de Facebook.

 

Pentru detalii și nelămuriri scrieți-ne la ecouridinsocial@gmail.com

CC BY-SA 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.